Ton Tuinier Partner | Voorzitter Raad van Bestuur

Ton Tuinier

Persoonlijke quote / visie

Iedere organisatie heeft een specifieke en unieke rol in de samenleving, zo ook Mazars. Ik vind het belangrijk dat Mazars een bijdrage levert aan een duurzame samenleving. Vanuit mijn functie, en ook persoonlijk kijk ik naar de facetten die wij binnen onze onderneming kunnen professionaliseren en naar de manier waarop Mazars aan de maatschappij en haar klanten bijdraagt. Met die maatschappelijke betrokkenheid kun je duurzaam waarde creëren. 

Raad van Bestuur Mazars in Nederland

  • Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de organisatie en onze mensen. Daarom maak ik sinds 2008 deel uit van de Raad van Bestuur van Mazars Nederland. Sinds 2014 ben ik voorzitter van de Raad van Bestuur. In deze rol zet ik mij in om, vanuit onze rol in het maatschappelijke verkeer, een succesvolle maar vooral ook duurzame organisatie te creëren. In januari 2021 is mijn rol als voorzitter van de Raad van Bestuur verlengd voor vier jaar.
  • “De Raad van Bestuur van Mazars hecht groot belang aan een op kwaliteit gerichte cultuur en daarbij passend gedrag. Dit komt volledig tot uiting in de manier waarop wij met elkaar omgaan als Raad van Bestuur, in het partner team en als individuen. Maar ook in de interactie met onze klanten, stakeholders en de maatschappij. Meer dan ooit staat duurzaam ondernemen op onze agenda. Onze purpose gaat niet voor niets over een rechtvaardige en welvarende wereld en dat wij daaraan willen bijdragen. Persoonlijk ligt me dit ook na aan het hart. Dit kan niet alleen bij woorden blijven, daarvoor is de belofte te belangrijk. Als voorzitter zal ik dan ook met prioriteit leiding geven aan ons duurzaamheidsbeleid.’’, aldus Ton Tuinier.

Lid Mazars Group Executive Board

  • Sinds 1 januari 2017 maak ik deel uit van de Mazars Group Executive Board (GEB). De GEB is wereldwijd verantwoordelijk voor strategie, de operationele aansturing en uitvoering daarvan en het toezicht op Mazars partners wereldwijd. In januari 2021 is mijn rol in de GEB verlengd voor vier jaar. Mijn verantwoordelijkheden op hoofdlijnen zijn aansturing Europa, Quality, Risk en Training en de ontwikkeling van de Tax serviceline voor Mazars Group.

Opleiding en werkervaring

  • Executive Master of Business Administration (MBA).
  • Academie Nederlandse Federatie van Belastingadviseurs.
  • Hogeschool Utrecht, Economie en Recht.
  • Na het afronden van mijn studie ben ik gestart bij Mazars als belastingadviseur. Sinds 1996 ben ik actief als partner. 

Meer informatie?