Bliksemstage & sollicitatietrainingen Mazars Foundation

In samenwerking met Stichting JINC zijn er dit jaar verschillende bliksemstages en sollicitatietrainingen gegeven. Voor kinderen en jongeren is het vaak lastig om hun studiekeuze al op jonge leeftijd vast te stellen. Daarom hebben collega’s van verschillende vestigingen hieraan meegewerkt, om de horizon van de kinderen en jongeren te verbreden.

In samenwerking met Stichting JINC zijn er dit jaar verschillende bliksemstages en sollicitatietrainingen gegeven. Voor kinderen en jongeren is het vaak lastig om hun studiekeuze al op jonge leeftijd vast te stellen. Daarom hebben collega’s van verschillende vestigingen van Mazars hieraan meegewerkt, om de horizon van de kinderen en jongeren te verbreden. 

Bliksemstages

Stichting JINC organiseerde het project Bliksemstage. Leerlingen van de basisschool en het vmbo ontdekken daarbij wat voor sectoren en beroepen er bestaan. De kinderen hebben digitaal kennis gemaakt met ons bedrijf via verschillende gesprekken en opdrachten. De bliksemstages werden gehouden via kantoor Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Hieronder vind u een aantal ervaringen van onze collega’s:

Mathijs van Butselaar & Mariano de Ruiter (Rotterdam): “Wij hebben de leerlingen wat mee kunnen geven over de (financiële) dienstverlening in het algemeen, alsmede wat Mazars hierin precies doet. Het was leuk om te zien dat de kinderen bij het voorstellen nog wat zenuwachtig waren voor die twee ‘belangrijke en vreemde’ personen. Gelukkig waren deze zenuwen snel vergeten bij het vragenrondje: ‘Hoe ziet je dag eruit?’ tot aan ‘Verdien je veel?’, allerlei vragen passeerden de revue. Vooral de enthousiaste en proactieve reacties op verschillende vragen / stellingen, hebben gezorgd voor een leuke sfeer en een positieve afdronk bij ons.”

Mike de Langen (Utrecht): “Ik vond de JINC stage heel leuk om te doen samen met collega’s Odette de Jong en Martijn Manschot. Vooral om kinderen rond  13 jaar uit proberen te leggen wat wij op een accountantskantoor allemaal doen. Odette en ik hadden een leuke groep die goed naar ons luisterden en een paar leuke vragen hebben gesteld. Het was een geslaagde stage en zeker voor herhaling vatbaar!”

Bliksemstage Mazars Foundation

Odette de Jong & Martijn Manschot (Utrecht).

Sollicitatietrainingen

Veel jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand missen iemand in hun omgeving die vertelt wat de sociale codes op de werkvloer zijn. Ze weten bijvoorbeeld niet hoe ze zich moeten presenteren tijdens een sollicitatiegesprek of hoe zij zich daar het beste op kunnen voorbereiden. De sollicitatietrainingen helpt hen hierbij en zijn bedoeld voor leerlingen uit de derde en vierde klas van het vmbo of praktijkonderwijs. De sollicitatietrainingen werden gegeven via kantoor Rotterdam & Amsterdam. Hieronder leest u wat een aantal collega’s ervan vonden:

Suzanne Adam & Martijn Jacobse (Rotterdam): “Via een digitale sessie (de groep onrustige leerlingen in de klas en wij via een groot beeldscherm) hebben we onder andere tips gegeven over solliciteren. Variërend van: “Probeer als je met een mondkapje moet solliciteren meer gebruik te maken van non-verbale communicatie” tot “doe je AirPods uit je oren, ook als ze niet aanstaan”. Maar we hebben voornamelijk heel veel geoefend. Voor de leerlingen natuurlijk heel spannend om te doen, maar na een paar beurten en wat aanmoediging gingen ze steeds serieuzer aan de slag. De één solliciteerde voor een bijbaantje bij de supermarkt, de ander vol enthousiasme voor een hoofdrol in een musical bij een lokaal theater. Al met al een erg leuke en leerzame ochtend!”

Remco ter Steege (Amsterdam): “De sollicitatietraining was leuk om te geven. De leerlingen zijn heel schuw en verlegen in het begin, maar blijken veel meer in hun mars te hebben dan ik, maar ook zij zelf, vooraf dachten. Een treffende quote luidt: “There is more than meets the eye”.