Mazars Foundation levert bijdrage aan talentontwikkeling = topsport van Excelsior4All

Talentontwikkeling = Topsport (T=T) van Stichting Excelsior4all is gericht op mannen en vrouwen in de leeftijd 16 tot 40+ uit Rotterdam. De aanpak is erop gericht om de deelnemers die zich opnieuw oriënteren op de arbeidsmarkt door theorielessen, workshops, sporttrainingen en het businessnetwerk van Excelsior hun persoonlijk doel te laten bereiken op het gebied van werk, opleiding of persoonlijke ontwikkeling en zo duurzaam invloed te hebben op hun levensritme.

De afgelopen maanden hebben Mazarianen Jelle de Wit en Mario Timmerman drie keer een bijdrage mogen leveren aan het T = T mannentraject van Excelsior4All.
Mazars Foundation draagt een steentje bij door de financiële aandachtspunten en adviezen te belichten voor de deelnemers. Onder andere het onderwerp budgetteren komt aan bod, maar ook toeslagen, bruto-netto berekeningen, arbeidscontracten en cao's zijn geen vreemde termen tijdens een T = T sessie.

Jelle de Wit: “Voor de meeste Mazarianen zijn dit alledaagse begrippen, maar voor de deelnemers soms een spinnenweb van verwarring. Des te mooier om de vragende blikken te zien veranderen in blije blikken van mensen die kansen zien en overzicht krijgen van de financiële gevolgen (van een baan). Bijvoorbeeld een simpele tip: het mee budgetteren van onverwachte uitgaven, zoals een nieuwe vaatwasser, kan de deelnemers een hoop problemen besparen.”

Waar het soms voorafgaand een uitdaging leek om deze 'neventaken' in te passen in de agenda, bleek achteraf vaak dat een half dagdeel een andere focus ook juist 'prettig' kan zijn. Even een coupé terug in de rondrazende audit trein en vragen / problemen van een andere kant bekijken, brengt ook weer nieuwe inzichten. Voor de T = T deelnemers, maar ook voor ons als 'speurende' accountants, die veelal gelijk drie stappen verder denken.

Kleine dingen maken het verschil!