Mazars Foundation en Rotterdam loves Oud project

Stichting Present hield onlangs het project Rotterdam loves Oud. Stichting Present richtte dit initiatief op, waarbij men in contact wordt gebracht met een eenzame oudere Rotterdammer. De stichting zoekt een oudere bij de wensen. Wil je alleen schrijven en / of bellen of wil je ook bij de oudere langs gaan? De stichting zorgt voor een goede match, zodat het voor beide partijen een leuke en toegevoegde waarde is. Een mogelijkheid om toch nog iets voor een ander te kunnen betekenen in deze periode van lockdowns.

Ervaringen van collega's:

Cassandra Bosman, Secretaresse Pellicaan:“In januari hebben de eerste contacten plaatsgevonden met de Projectcoördinator van Stichting Present Rotterdam. Vervolgens heb ik een VOG aangevraagd. Door een foutieve link heeft dit even op zich moeten laten wachten. In de tussentijd is Stichting Present Rotterdam op zoek gegaan naar een ‘maatje’. Op 17 maart heb ik mijn eerste gesprek gehad met De Zorgbutler en hebben we samen een bezoek gebracht aan mijn ‘toekomstige maatje’ om te vragen hoe zij hier tegenover stond. De week daarna ben ik voor het eerst zelf bij mijn maatje op bezoek geweest. Mijn maatje had speciaal taart laten halen en ik had voor haar een bloemetje meegenomen. We hebben ruim twee uur met elkaar gepraat. Vervolgens hebben we de afspraak gemaakt dat ik eens in de twee weken bij haar op bezoek ga (mits dit voor ons beiden haalbaar is).

 Tot nu toe verloopt het contact naar wens. Voor mijn gevoel heb ik er een ‘oma’ bij gekregen en ik begrijp van de verschillende zorgverleners dat mevrouw erg op mij is gesteld. Wanneer ik bij mijn maatje op bezoek ga, nemen we ruim de tijd voor een kopje thee en een goed gesprek en als mijn maatje aangeeft dit te willen, lopen we buiten een rondje.

Laatst heb ik mijn maatje een spontaan bezoekje gebracht met taart om haar te vertellen dat ik en mijn vriend een kindje verwachten. Ze reageerde enthousiast en geïnteresseerd, wat mij natuurlijk een goed gevoel gaf.
Ik ben erg dankbaar en blij dat ik haar heb mogen leren kennen en hopelijk kan en mag ik nog veel tijd met haar doorbrengen! Ik hoop dat ik anderen met mijn verhaal kan motiveren om zich op te geven als vrijwilliger / maatje.”

Sharina Wieringa, Marketeer Business Support Team:Ik was al een tijd op zoek naar een initiatief om ouderen op regelmatige basis minder eenzaam te laten voelen. Het ‘Rotterdam <3 Oud’ project sluit daar precies op aan. Ik heb er voor gekozen om te starten met schrijven met een oudere Rotterdammer, iets wat ik gemakkelijk ook in drukkere periodes kan blijven doen. Ik werd al snel gekoppeld aan een heer van 80 jaar, die net als ik, erg van reizen houdt. En wat bleek: hij woont op nog geen 200 meter bij mij vandaan! De eerste brief heb ik bij hem in de brievenbus gedaan. Nu wachten op het antwoord!.”