Online bliksemstage in samenwerking met JINC

Mazars organiseert al jaren samen met JINC de Bliksemstages voor leerlingen van basisscholen en het vmbo. JINC strijd voor gelijke kansen voor kinderen, voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Door middel van Bliksemstages maken de leerlingen kennis met mogelijke beroepen voor later en draagt het bij aan het vergroten van hun algemene kennis van de wereld. Normaalgesproken komen leerlingen naar kantoor voor deze activiteit, maar door Corona worden de Bliksemstage online gehouden.

Online Bliksemstage

Kantoor Amsterdam had de eer om als eerste de online Bliksemstage te organiseren. Raymond Hiddes en Debbie Eyk hebben ongeveer 30 leerlingen van een basisschool in Amsterdam-West een presentatie gegeven over Mazars. Door middel van een digitale rondleiding van het kantoor, het laten uitvoeren van een echte accountantsopdracht en een spannende quiz hebben de leerlingen kennis gemaakt met de verschillende beroepen binnen Mazars.

Debbie Eyk: “Uiteraard is het veel leuker om zoals gebruikelijk de leerlingen op kantoor te ontvangen. Maar ook van achter het scherm hebben Raymond en ik onze kennis en ervaringen kunnen delen. De leerlingen deden allemaal enthousiast mee, vooral tijdens het maken van een eigen winst- en verliesrekening. Leuk ook om te zien dat zij goed voorbereid waren door ons serieuze vragen te stellen.”

foundation bliksemstage.jpg