Enkelvoudige jaarrekening en IFRS in Nederland

23 maart 2021 – Als een Nederlandse rechtspersoon IFRS toepast in de geconsolideerde jaarrekening is de vraag welke grondslagen in de enkelvoudige jaarrekening kunnen worden toegepast. Dutch GAAP staat verschillende opties toe. In deze publicatie lichten wij twee van de deze opties toe: ‘Combinatie 3’ en ‘Combinatie 4’. We hebben de nieuwe richtlijnen over de toepassing van Combinatie 3 van de Raad voor de Jaarverslaggeving meegenomen

We verwachten dat deze publicatie ook van nut kan zijn voor buitenlandse ondernemingen met activiteiten in Nederland om inzicht te krijgen in de Nederlandse verslaggevingsvereisten die van toepassing zijn op de enkelvoudige jaarrekening.

Mazars kan u helpen

Mazars kan u ondersteunen bij het opstellen van een jaarrekening onder IFRS en Dutch GAAP. Ook kunnen wij u helpen bij andere verslaggevingsvraagstukken. Wij kunnen ook trainingen voor u verzorgen op het gebied van IFRS en Dutch GAAP.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over IFRS of Dutch GAAP? Neem dan contact op met Dingeman Manschot per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 10 70 of met Inge van Sloun per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 17 63. Zij helpen u graag verder.

Document

Company-only FSs and IFRS in the Netherlands