Mazars en FORVIS vormen een uniek, nieuw top-10 wereldwijd netwerk

15 november 2023 – Mazars, de internationale organisatie gespecialiseerd in audit, accountancy, tax en consulting en FORVIS, het achtste grootste accountantskantoor in de Verenigde Staten, kondigen vandaag gezamenlijk aan dat zij per 1 juni 2024 een nieuw, top-10 wereldwijd netwerk[1] zullen vormen. Dit netwerk zal de beide organisaties verder brengen op hun weg naar wereldwijde groei. De kennis, expertise en mogelijkheden worden verder uitgebreid zodat klanten, in het bijzonder die met een internationale ambitie, nog beter kunnen worden bediend.

Het netwerk zal wereldwijd gaan opereren onder één naam, Forvis Mazars. Met ongeveer €4.7bn ($5bn) omzet[2], zal Forvis Mazars een nieuwkomer zijn in de top-10 mondiale netwerk ranglijsten. Het netwerk, dat zal bestaan uit slechts twee leden, is opgezet om wendbaar en flexibel te opereren, consistente dienstverlening te bieden en zal de wereldwijde schaalgrootte hebben om te voorzien in de behoefte van klanten. De beide netwerk leden blijven in handen van de huidige respectievelijke partnerships. Met ingang van 1 juni 2024, zal Mazars USA onderdeel worden van Forvis Mazars in de Verenigde Staten.

“Ik ben zeer verheugd dat Mazars en FORVIS deze stap in hun ontwikkeling en transformatie hebben gezet en ik ben enthousiast over de kansen die dit zal bieden voor de beide kantoren in het werk, voor klanten en voor de medewerkers”, aldus Hervé Hélias, Chairman of the Executive Board, Mazars Group. “We zijn trots op het nieuwe, innovatieve netwerkmodel dat we in onze sector neerzetten en vol energie zullen we deze reis samen voortzetten. Bij Mazars werken we vol vertrouwen aan het helpen van onze klanten bij het bouwen en ontwikkelen van hun onderneming. Het vormen van dit nieuwe netwerk, met twee leden, samen met FORVIS is een sterke aanvulling op onze internationale, geïntegreerde partnership en draagt substantieel bij aan de internationale strategie van Mazars. Wij zijn trots dat we onze klanten de kracht van onze internationale, geïntegreerde partnership in 100 landen kunnen bieden en daar de voordelen van de sterke nationale partnership van FORVIS in de Verenigde Staten aan kunnen toevoegen. Dit zorgt ervoor dat we de schaalgrootte en uitgebreidere dekking krijgen waar we in de Verenigde Staten naar hebben gezocht en bovendien worden we hiermee een top-10 wereldwijd netwerk met uitgebreide schaalgrootte en dekking.

“Een ‘two-firm’ netwerk, onder de vlag van één wereldwijd merk, zorgt ervoor dat we snel verder kunnen bouwen aan onze gezamenlijke strategieën. Het is een kans om onze klanten nog beter te bedienen, speciaal die klanten die ook een internationale ambitie hebben, en wij kunnen onze medewerkers verder ondersteunen in hun groei en ontwikkeling. De organisaties kennen elkaar goed. Wij hebben een sterke geschiedenis als het gaat om samenwerken en we hebben beide een cultuur waarbij onze mensen en klanten op de eerste plaats komen”, aldus Tom Watson, CEO, FORVIS. “FORVIS hecht grote waarde aan het leveren van een Unmatched Client Experience® en het ontwikkelen van het potentieel van zowel klanten als medewerkers. Deze ontwikkeling geeft ons de gelegenheid om dit voort te zetten op een versterkt wereldwijd podium.”

Mazars, met kantoren in meer dan 100 landen, is succesvol, heeft aanzien en werkt voor veel gerenommeerde bedrijven in de wereld. FORVIS, gebouwd op een bijna 100-jarige historie in het leveren van een Unmatched Client Experience®, is een top-10[3] kantoor in de Verenigde Staten dat op zoek was naar een mondiaal platform. In een tijd waarin er veel verandert voor ondernemingen in de wereld en de dynamiek in de markt voortdurend in beweging is, biedt dit nieuwe wereldwijde netwerk wendbaarheid en flexibiliteit door de schaalgrootte, kennis en expertise, en wereldwijde dekking voor huidige en toekomstige klanten die we het hoogste niveau van consistentie en klantbeleving kunnen bieden.

Over Mazars

Mazars is een internationale geïntegreerd organisatie, gespecialiseerd in audit, accountancy, tax en advies. Mazars is actief in meer dan 100 landen en heeft meer dan 30.000 professionals die klanten van iedere omvang en in alle fasen van hun ontwikkeling van dienst zijn.

Over FORVIS

FORVIS, LLP is een professionele dienstverlener met een wereldwijd bereik en een passie om bedrijven vooruit te helpen. De 6.000 toegewijde teamleden van het kantoor bieden een Unmatched Client Experience® door het leveren van assurance, tax en adviesdiensten voor klanten in alle 50 staten en internationaal. FORVIS is één van de grootste accountantskantoren in de Verenigde Staten en heeft een onomstotelijk doel om diegenen die wij van dienst zijn te helpen hun volledige potentieel te benutten - inclusief onze mensen, onze klanten en onze gemeenschappen. Bezoek forvis.com voor meer informatie.

[1] Bron: IAB World Network rankings, gebaseerd op de meest recente rankings

[2] 2023 omzet: FORVIS €1.6bn ($1.7bn), Mazars verwacht €2.8bn ($3bn).

[3] Bron: Inside Public Accounting, based on most recent rankings