Bestuursverslag stelt nieuwe vereisten aan controle(verklaring)

Het belang van het bestuursverslag (tot eind 2015 meestal aangeduid als 'directieverslag' dan wel formeel als 'jaarverslag') is de afgelopen jaren toegenomen. Het bestuursverslag biedt het bestuur van de onderneming namelijk de mogelijkheid om de resultaten en de financiële positie uitgebreid(er) toe te lichten en meer aandacht te besteden aan verwachte toekomstige ontwikkelingen en niet-financiële informatie (belangrijk voor beleggers). Waar deze tendens bij beursfondsen al jaren zichtbaar is, hebben MKB-ondernemingen nog een inhaalslag te maken.

Download het PDF-bestand

Het artikel 'Bestuursverslag stelt nieuwe vereisten aan controle(verklaring)' van Anton Dieleman is gepubliceerd in AccountancyVanmorgen. Dit artikel gaat in op de nieuwe eisen met betrekking tot de controle(verklaring) en het bestuursverslag. Download het PDF-bestand voor meer informatie:

Meer weten?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Neem dan contact op met Anton Dieleman per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 15 82. Hij helpt u graag verder. 

Document

Bestuursverslag stelt nieuwe vereisten aan controleverklaring.pdf