Valkuilen bij toepassing tussenhoudsterregime

01 december 2016 - Anton Dieleman, Directeur Professional Practice Accountancy bij Mazars, gaat in dit artikel in op het feit dat Nederlandse tussenhoudsters veelvuldig gebruik maken van het zogenaamde tussenhoudsterregime. Op grond daarvan zijn dergelijke rechtspersonen vrijgesteld van het opmaken van een geconsolideerde jaarrekening.

Het toepassen van deze vrijstelling leidt in de praktijk regelmatig tot vragen en discussie, mede veroorzaakt door een deels onduidelijke wettekst. Een vraagstuk dat relevant is voor bestuurders die verantwoordelijk zijn voor het opmaken van de jaarrekening van de tussenhoudster (met vrijstellingen), maar ook voor de accountant die betrokken is bij de controle, het beoordelen of samenstellen van die jaarrekening.

Download het PDF-bestand

Het artikel 'Valkuilen bij toepassing tussenhoudsterregime' van Anton Dieleman is gepubliceerd in het blad AccountancyVanmorgen. Download het PDF-bestand voor meer informatie:

 
 

Meer weten?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Neem dan contact op met Anton Dieleman per e-mail (anton.dieleman@mazars.nl) of per telefoon: +31 (0)88 277 15 82. Hij helpt u graag verder. 
 
Bron: AccountancyVanmorgen, 2016/4

Document

[PDF] Valkuilen bij toepassing tussenhoudsterregime