IFRS

De International Financial Reporting Standards (IFRS) blijven zich ontwikkelen. Aan de standaarden voldoen, de laatste ontwikkelingen volgen en de eventuele impact analyseren kan een enorme uitdaging zijn. Bent u op zoek naar expertise om u hiermee te helpen? Dan bent u bij de specialisten van Mazars aan het juiste adres.

Periodieke omzettingen, ondersteuning en advies

Krijgt u regelmatig te maken met financiële overzichten die moeten voldoen aan de IFRS? Of heeft u behoefte aan incidentele ondersteuning, bijvoorbeeld bij het verwerken van een acquisitie, (inclusief de toelichting in de jaarrekening), het uitvoeren van testen op bijzondere waardeverminderingen, of het uitvoeren van lease- of omzetverantwoordingsvraagstukken? De specialisten van Mazars helpen u zowel met periodieke werkzaamheden als het oplossen van incidentele vraagstukken. Daarnaast ondersteunen en adviseren wij u onder andere bij:

  • Een (volledige) transitie naar IFRS.
  • Toepassing van gewijzigde of nieuwe IFRS-standaarden.
  • Toepassing van IFRS-standaarden bij complexe vraagstukken (zoals overnames, desinvesteringen, herstructureringen, share-based payments en pensioenregelingen).
  • Het voldoen van een jaarrekening of andere rapportage (bijvoorbeeld voor groepsdoeleinden) aan IFRS.
  • Second opinions.
  • IFRS-rapportages voor SMEs (Small and Medium-sized Entities: kleine en middelgrote, niet-beursgenoteerde organisaties).
  • Het verzorgen van inhouse IFRS-trainingen.

Informatie over de nieuwste ontwikkelingen

Onze specialisten zijn direct betrokken bij de ontwikkelingen van IFRS-standaarden. De informatie over de nieuwste ontwikkelingen nemen wij daarom altijd mee in onze werkzaamheden. Naast grondige kennis van de Nederlandse regels en de IFRS-standaarden beschikken de specialisten van Mazars ook over uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van US GAAP, UK GAAP en andere internationale verslaggevingsstelsels.

Documenten

Publication on Dutch GAAP versus IFRS
Publication on Dutch GAAP versus IFRS
Company-only FSs and IFRS in the Netherlands
Company-only FSs and IFRS in the Netherlands