IFRS

De International Financial Reporting Standards (IFRS) blijven zich ontwikkelen. Aan de standaarden voldoen, de laatste ontwikkelingen volgen en de eventuele impact analyseren kan een enorme uitdaging zijn. Bent u op zoek naar expertise om u hiermee te helpen? Dan bent u bij de specialisten van Mazars aan het juiste adres.

Periodieke omzettingen, ondersteuning en advies

Krijgt u regelmatig te maken met financiële overzichten die moeten voldoen aan de IFRS? Of heeft u behoefte aan incidentele ondersteuning, bijvoorbeeld bij het verwerken van een acquisitie, (inclusief de toelichting in de jaarrekening), het uitvoeren van testen op bijzondere waardeverminderingen, of het uitvoeren van lease- of omzetverantwoordingsvraagstukken? De specialisten van Mazars helpen u zowel met periodieke werkzaamheden als het oplossen van incidentele vraagstukken. Daarnaast ondersteunen en adviseren wij u onder andere bij:

  • Een (volledige)transitie naar IFRS.
  • Toepassing van gewijzigde of nieuwe IFRS-standaarden.
  • Toepassing van IFRS-standaarden bij complexe vraagstukken (zoals overnames, desinvesteringen, herstructureringen, share-based payments en pensioenregelingen).
  • Het voldoen van een jaarrekening of andere rapportage (bijvoorbeeld voor groepsdoeleinden) aan IFRS.
  • Second opinions.
  • IFRS-rapportages voor SMEs (Small and Medium-sized Entities: kleine en middelgrote, niet-beursgenoteerde organisaties).
  • Het verzorgen van inhouse IFRS-trainingen.

Informatie over de nieuwste ontwikkelingen

Onze specialisten zijn direct betrokken bij de ontwikkelingen van IFRS-standaarden. De informatie over de nieuwste ontwikkelingen nemen wij daarom altijd mee in onze werkzaamheden. Naast grondige kennis van de Nederlandse regels en de IFRS-standaarden beschikken de specialisten van Mazars ook over uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van US GAAP, UK GAAP en andere internationale verslaggevingsstelsels.

Bekijk ook

Documenten

Company-only FSs and IFRS in the Netherlands
Company-only FSs and IFRS in the Netherlands
Publication on Dutch GAAP versus IFRS
Publication on Dutch GAAP versus IFRS
The impact of IFRS 16 on your processes - 2020
The impact of IFRS 16 on your processes - 2020