Controle en beoordeling jaarrekeningen

Het financieel jaarverslag biedt inzicht in de kansen en uitdagingen van uw organisatie. Het vormt ook de basis van uw toekomstplannen en verschaft relevante informatie over uw organisatie. Mazars brengt mede aan de hand van de jaarcijfers de kansen en risico’s van uw organisatie in kaart. De jaarcijfers zijn tot slot de financiële blauwdruk van uw organisatie. Het is een bron van waardevolle informatie en het fundament van uw toekomstplannen.

Al vroeg inzicht in de staat van uw onderneming

De accountants van Mazars helpen u aan de hand van uw jaarrekening de kansen en risico’s van uw onderneming in kaart te brengen. Zo kunt u in een vroeg stadium van het financiële jaar de hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden. De jaarrekeningcyclus is namelijk de financiële ruggengraat van uw onderneming. Daarom gaan wij al vroeg in het financiële jaar met u op zoek naar de belangrijkste financiële aandachtspunten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Praktische aanbevelingen voor rendementsverbetering, financieringsstructuur en procesoptimalisatie.
  • Een efficiënt en effectief controleproces: het hele jaar door.

Controle of beoordeling?

Accountantscontrole van de (geconsolideerde) jaarrekening is alleen wettelijk verplicht voor grotere organisaties. Kleinere organisaties kunnen vrijwillig kiezen voor een professionele controle. Wilt u extra zekerheid, maar denkt u dat een controleopdracht iets te veel van het goede is? Dan kunt u kiezen voor een beoordeling: een analyse van uw cijfers. Zo heeft u een deskundig en onafhankelijk oordeel over de jaarrekening voordat u deze deponeert.