Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen (RvC) van Mazars Nederland is verantwoordelijk voor het waarborgen van het publiekelijk belang en heeft als doel de kwaliteit en onafhankelijkheid van onze dienstverlening te vergroten. De RvC houdt toezicht op het Bestuur van Mazars en de gehele organisatie. Daarbij is de RvC onder andere verantwoordelijk voor het beleid met betrekking tot toekomstige bestuursbenoemingen en het belonings- en kwaliteitsbeleid.

Henk Broeders (Voorzitter) 

Henk Broeders (1952) is een internationaal ervaren directeur, bestuurder en toezichthouder. Na diverse functies in de automatisering, werd hij in 1992 algemeen directeur van IQUIP Informatica BV (dochterbedrijf Capgemini). Broeders vervulde daarna binnen Capgemini diverse directiefuncties. Hij werd in 2000 benoemd tot directievoorzitter van Capgemini Benelux en was van 2004 tot 2011 lid van het Executive Committee Capgemini S.A. Ook was Broeders voorzitter van de directieraad van Capgemini Nederland (2009 t/m 2011). Daarnaast was hij tot 1 februari 2013 de voorzitter van Capgemini’s wereldwijde leiderschapsprogramma TeamOne en Corporate Vice President van Capgemini SA. Sinds 1 februari 2013 werkt hij als zelfstandig adviseur, coach, toezichthouder en interim manager. In die hoedanigheid voert hij vanaf oktober 2013 de directie over de Jaarbeurs.

Marga Hoek (Vicevoorzitter) 

Marga Hoek (1965) is boegbeeld voor duurzaam ondernemerschap. Na een brede CEO, directie- en bestuurlijke ervaring bij onder meer Bam Wonen en Thunnissen Groep, vervult zij deze missie de afgelopen jaren vanuit diverse rollen: sinds 2010 is zij initiator en algemeen directeur van De Groene Zaak; de ondernemersvereniging die zich inzet voor een duurzame economie. Ook is zij voorzitter van het wetenschappelijke netwerk Het Groene Brein. Hoek is verder bestuurlijk betrokken bij diverse onderzoeksprogramma’s van het Nederlands Wetenschappelijk Onderwijsinstituut (NWO), juryvoorzitter bij Climate-kiC en lid van de Raad van Advies van meerdere universiteiten-business schools. Haar boek ‘Zakendoen in de nieuwe economie’ werd in 2014 verkozen tot managementboek van het jaar en wordt in 2016 in diverse talen en landen uitgegeven.

Pieter Jongstra

Pieter Jongstra (1956) heeft in juni 2018 het voorzitterschap van het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants afgesloten. Daarnaast is hij sinds februari 2015 vicevoorzitter van de RvC van APG. In die RvC is hij daarnaast voorzitter van de Audit en Risk commissie en van de Governance Commissie. Jongstra is 32 jaar aan EY verbonden geweest. Hij begon bij EY in 1982 en is per 30 juni 2014 uit de maatschap EY getreden. Bij EY heeft hij meer dan 15 jaar in (inter)nationale bestuursfuncties geopereerd, waarvan de laatste 4,5 jaar als voorzitter van de Raad van Bestuur in Nederland. Daarnaast heeft Jongstra altijd een accountantspraktijk gevoerd van voornamelijk internationaal opererende beursgenoteerde en familie-ondernemingen. In zijn bestuurlijke rollen wordt hij vooral gemotiveerd als hij door veranderingen een organisatie kan verbeteren. Diversiteit en duurzaamheid lopen als een rode draad door zijn bestuurlijke loopbaan.

Document

Reglement RvC 2022
Reglement RvC 2022