Aanvullende steun voor de Transport & logistiek sector

28 oktober 2020 – Tijdens het persmoment van 27 oktober 2020 van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, werd duidelijk dat de huidige gedeeltelijke lockdown in ieder geval nog tot in december 2020 zal duren. Wanneer het aantal coronabesmettingen niet daalt, kan er zelfs een volledige lockdown volgen. Dit zal zijn weerslag hebben op de economie.

Ingrijpende gevolgen

De horeca en de evenementenbranche worden hard getroffen. De sluiting van horecagelegenheden, het verbieden van evenementen en de andere overheidsmaatregelen hebben ingrijpende gevolgen voor de Transport & Logistiek sector, welke nauw verbonden is met zijn afnemers. Ondernemersorganisatie Transport en Logistiek Nederland heeft dan ook gepleit voor meer steun voor de sector, die bij de vorige steunpakketten veelal buiten de boot viel.

Steunmaatregel TVL

Op dinsdag 27 oktober 2020 zijn de aanvullingen op het derde steunpakket gepubliceerd. Een maatregel die er uitspringt is het feit dat de steunmaatregel Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) ook voor de Transport & Logistiek sector gaat gelden. Deze maatregel houdt in dat transportondernemers aanspraak kunnen maken op een tegemoetkoming voor het betalen van hun vaste lasten, zoals huur of hypotheeklasten, mede op basis van het omzetverlies van de betreffende onderneming. Het kabinet onderkent hiermee dat niet alleen direct getroffen bedrijven de gevolgen ondervinden van de coronamaatregelen van de overheid, maar ook toeleveranciers in de transportsector. Ondernemers kunnen vanaf half november 2020 een aanvraag indienen.

Meer weten?

Wilt u graag meer informatie over de TVL of andere steunmaatregelen voor de Transport & Logistiek sector? Neem dan contact op met Pieter Tra per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 18 85 of met Joost Grieving per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 18 71. Zij helpen u graag verder.