Martijn Visser Director Due Diligence

Sinds maart 2020 werk ik bij Mazars FAS na 20 jaar bij KPMG te hebben gewerkt. Na 7 jaar in de audit ben ik in 2007 bij KPMG Transaction Services gaan werken, waar zich specialiseerde in financiële due diligence projecten. 

Als Director due diligence binnen FAS ben ik betrokken bij het begeleiden en uitvoeren van (cross border) (vendor) due diligence opdrachten. Daarbij heb ik ruime ervaring in het leiding geven aan en samenwerken in multidisciplinaire (due diligence) teams, zowel ten behoeve van koop (buy side DD) en verkoop (Vendor DD) van ondernemingen, vendor assist opdachten ter ondersteuning van management/aandeelhouders bij een geplande verkoop en het beoordelen van financiële aspecten in koopovereenkomsten (SPA review).

OPLEIDING

  • Register Accountant (‘RA’)
  • Drs. Bedrijfseconomie en accountancy, University of Amsterdam

EXPERTISE

  • Due diligence; Koop en verkoopadvisering (Buy Side & Vendor Due Diligence)
  • Vendor support
  • SPA reviews
  • Acquisitie begeleiding

CREDENTIALS

Buy side Due diligence

Financiële buy side due diligence opdrachten voor internationale bedrijven en private equity. Uitvoeren van financiële analyses met betrekking tot de onderliggende resultaatsontwikkeling, business plannen, schuld- en werkkapitaalafrekeningen en beoordelen van (concept) koopovereenkomsten.

Vendor Due Diligence and Vendor Assistence

Financiële due diligence namens de verkopers voor zowel MKB/directeur groot aandeelhouders en portfolio bedrijven van private equity. Het adviseren omtrent en het opstellen van financiele databooks/Financial factbook (Vendor Assistence) namens verkopende aandeelhouders en management van de onderneming.

SECTOR ERVARING

Ik heb in mijn 20 jarige professionele periode ruime ervaring opgedaan in diverse segmenten en sectoren, zoals industrie, handel (retail en groothandel), professionele dienstverlening, food, marketing en energie sector. Ik heb gewerkt voor zowel MKB, grote bedrijven (international corporates) en private equity. Daarnaast heb ik ruime ervaring in de gezondheidszorg, waaronder fusies van ziekenhuizen, GGZ instellingen en zelfstandige klinieken en laboratoria en toeleveranciers van medische hulpmiddelen.

Meer informatie?

Pagina's gerelateerd aan Martijn Visser