Begeleiding migratie

Het vervangen van een systeem is niet eenvoudig, vindt niet regelmatig plaats en levert risico’s op. Het in control blijven bij een dergelijk traject is van essentieel belang om de betrouwbaarheid en continuïteit van de geautomatiseerde gegevensverwerking te kunnen waarborgen. Wilt u meer weten over de begeleiding van migraties? Of hoe u ervoor kunt zorgen dat u de juiste ondersteuning krijgt bij applicaties?

Continuïteit en veiligheid

De term ‘end-of-support’ wil zeggen dat er geen reguliere support meer is voor een applicatie en dat er ook geen reguliere security patches of andere patches meer beschikbaar zijn en komen. Deze term wordt regelmatig gebruikt voor applicaties die aan het eind van hun levenscyclus zitten. Ondersteuning is hierbij wel mogelijk, echter meestal tegen een aanzienlijk hogere prijs.

Als organisatie is het van belang vroegtijdig te reageren op een dergelijke situatie en op zoek te gaan naar een passend alternatief. Mocht het hiervoor te laat zijn, dan is het van groot belang kordaat te handelen. Dit kan door maatregelen te treffen omtrent de continuïteit en veiligheid van de huidige situatie en tevens actie te ondernemen richting een nieuwe toekomstige omgeving.

Voor alles geldt, er zijn meerdere scenario’s mogelijk: fasering in tijd en / of functionaliteit of een big-bang-overgang.

Mazars kan u helpen bij

Het is van belang dat u het beste doet voor uw organisatie zonder te grote concessies te doen op het gebied van functionaliteit, veiligheid en beheersbaarheid. De specialisten van IT Audit & Advisory beschikken over ruime ervaring met vervangingstrajecten. Waar een organisatie een dergelijk traject slechts eenmaal of tweemaal per decennium meemaakt, ervaren onze specialisten een dergelijk traject meerdere malen per jaar. Zij kunnen u onder meer helpen bij het helder krijgen van eisen en het opstellen van een uitvraag (RFI / RFP). Tevens kunnen zij u adviseren over wat het beste migratiescenario voor uw organisatie is.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Gert-Jan Gerrits per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 19 54. Hij helpt u graag verder.