Nieuwe richtlijnen voor de verslaggeving van opbrengsten

1 februari 2021 – Eind 2020 publiceerde de Raad voor de Jaarverslaggeving nieuwe richtlijnen voor de verslaggeving van opbrengsten (RJ-Uiting 2020-15). In bijgevoegde publicatie ‘Nieuwe richtlijnen voor de verslaggeving van opbrengsten’ hebben wij de belangrijkste wijzigingen op een rij gezet.

Deze nieuwe richtlijnen wijzigen op diverse onderdelen de verwerking van opbrengsten gerelateerd aan de verkoop van goederen, de levering van diensten, het verlenen van licenties en het uitvoeren van onderhanden projecten in opdracht van derden. Voor diverse onderwerpen is ook nadere guidance toegevoegd. Voorbeelden hiervan zijn het onderscheiden van prestatieverplichtingen, het schatten van variabele vergoedingen en het verwerken van opbrengsten uit licenties. 

Mazars kan u helpen

De wijzigingen kunnen invloed hebben op de verslaggeving van uw opbrengsten vanaf verslagjaar 2022 of eerder indien u kiest voor eerdere toepassing van de nieuwe richtlijnen. Het is belangrijk om tijdig in kaart te brengen wat de impact van deze nieuwe richtlijnen zal zijn. Mazars kan u hierbij ondersteunen. Ook kunnen wij u helpen bij andere verslaggevingsvraagstukken op het gebied van de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving, inclusief Titel 9 (Dutch GAAP) of IFRS. Wij kunnen ook trainingen voor u verzorgen op het gebied van Dutch GAAP en IFRS.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over deze publicatie of heeft u een andere vraag op het gebied van Dutch GAAP of IFRS? Neem dan contact op met Dingeman Manschot per e-mail of per telefoon (+31 (0)88 277 10 70) of met Inge van Sloun per e-mail of per telefoon (+31 (0)88 277 17 63). Zij helpen u graag verder.

Document

Nieuwe richtlijnen verslaggeving