IT Due Diligence

Heeft u hulp nodig bij het onderzoeken van financiën, fiscaliteiten en juridische zaken? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Voorkom mismatch tussen IT-systemen

Een mismatch tussen IT-systemen van net aangekochte of gefuseerde organisatieonderdelen met de systemen van de nieuwe eigenaar, kan tot grote problemen leiden. De organisatorische impact van een dergelijke mismatch kan enorm zijn. Ook het kostenplaatje dat het herstellen van een dergelijke situatie met zich meebrengt, is veelal enorm.

Traditioneel gezien wordt bij een due diligence een (boeken)onderzoek gedaan naar financiën, fiscaliteiten en juridische zaken. Vandaag de dag is het eigenlijk ondenkbaar dat IT daarbij ontbreekt.

Systemen die onderling onvoldoende compatible zijn, informatie die niet samengevoegd kan worden of grote investeringen die gedaan moeten worden omdat de software zwaar verouderd is. Dit zijn allemaal voorbeelden van issues die voorkomen kunnen worden.

Mazars kan u helpen bij

De specialisten van IT Audit & Advisory beschikken over uitgebreide ervaring op het gebied van het uitvoeren van een IT Due Diligence. Bij een dergelijk onderzoek wordt onder meer de systeemarchitectuur, de gebruikte software, de IT-organisatie en het IT-projectenportfolio doorgelicht. Wij vertellen u graag meer over de toegevoegde waarde van een IT Due Diligence in pre- of post-mergersituaties.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Thomas Notenboom per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 23 32 of met Diman Kamp per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 14 67. Zij helpen u graag verder.