Familiebedrijven

De dynamiek binnen familiebedrijven vraagt een continue afweging tussen de familie- en bedrijfsbelangen en biedt kansen en uitdagingen voor het familiebedrijf. Hoe gaat u om met strategische en financieringsvraagstukken, toenemende automatisering en digitalisering? En hoe past dit in de strategie van de familie en uw familiebedrijf?

Scherp oog voor familie- en bedrijfsbelangen voor uw familiebedrijf

Door onze ruime ervaring met familiebedrijven begrijpen wij hoe belangrijk de familiedynamiek is die zich afspeelt tussen de verschillende generaties. De onderlinge relaties tussen de familieleden die actief zijn in het bedrijf of hier een belang bij hebben zijn van grote invloed op het succes van het bedrijf. Belangrijke thema’s zijn:

  • Visie, missie en doelstellingen van het familiebedrijf.
  • Waarden binnen de familie.
  • Betrokkenheid van de familie bij het bedrijf en draagvlak.

Onze specialisten dragen bij aan de ontwikkeling van uw familiebedrijf en hebben een scherp oog voor de interessante dynamiek waar een familiebedrijf mee te maken heeft: bedrijf, familie en eigendom. Zij luisteren naar uw wensen als ondernemer, stellen de vraag achter de vraag en denken en werken vervolgens mee bij verschillende vraagstukken. Of u nu van plan bent om internationaal te gaan opereren of te maken krijgt met veranderende wet- en regelgeving: wij bezitten de specifieke kennis om uw onderneming verder te helpen. 

Onze aanpak voor uw familiebedrijf

Mazars werkt volgens een goed gecoördineerde, multidisciplinaire aanpak. Persoonlijk contact met onze accountant of adviseur via korte communicatielijnen staat daarbij centraal. Onze specialisten blikken niet alleen terug, maar kijken vooral samen met u vooruit. Zij spelen in op toekomstvragen en inspireren u over de mogelijkheden. Daarnaast krijgt u via Mazars Signals 24 uur per dag toegang tot uw gegevens. Het zakendoen in een familiebedrijf stopt voor u immers niet als op kantoor de lichten uitgaan.

Wat kunnen wij voor familiebedrijven betekenen?

Submit RFP

Our audit & assurance services

Our tax services

Document

Test document Mazars
Test document Mazars