Transport & logistiek

De transportsector is constant in beweging. De concurrentie is groot en de economie fluctueert. Daarom wilt u uw kosten onder controle houden en zo flexibel mogelijk zijn. Zo kunt u zich snel aanpassen aan de veranderende markt. De specialisten van Mazars helpen u de juiste keuzes te maken. Financieel, juridisch en fiscaal, maar ook op het gebied van HR, IT en duurzaamheid. Zo kunt u scherp aan de wind varen.

 • Continuïteit van uw onderneming
  Continuïteit van uw onderneming is van belang en is iets wat veel ondernemers bezig houdt. Zowel op de lange termijn in de zin van een goede overdracht van de onderneming naar de volgende generatie als op de korte termijn in het kader van het actueel blijven binnen de markt en het hebben van inzicht op uw financiële posities. Het overdragen van uw onderneming is nooit eenvoudig. Uw hele ziel en zaligheid ligt erin. Daarom wilt u goed voorbereid zijn wanneer het moment daar is en wilt u de onderneming zonder fiscale problemen overdragen. De adviseurs van Mazars kunnen u helpen bij uw bedrijfsopvolging. Of deze nu lang van te voren gepland is, of door omstandigheden acuut plaatsvindt. Door hier aandacht aan te besteden blijft de continuïteit van uw onderneming ten alle tijden gewaarborgd. Daarnaast zijn de specialisten van Mazars ook bedreven in het zoeken naar oplossingen om ook op korte termijn de continuïteit van uw onderneming gewaarborgd te houden. De consultants van Mazars Next zorgen voor inzicht in uw financiële administratie en sparren met u over oplossingen voor eventuele problemen.
 • Digitalisering
  Een van de belangrijkste ontwikkelingen in de transport en logistiek sector betreft digitalisering en diverse andere technologische ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen bieden veel kansen voor u als transport ondernemer. Om mee te kunnen in de transport en logistiek sector zult u (tijdig) mee moeten met de technologische ontwikkelingen in de sector. Mazars is gespecialiseerd in het herkennen van belangrijke technologische ontwikkelingen en kan u helpen met de juiste implementatie van deze technologische ontwikkelingen.
 • Optimaliseren bedrijfsvoering
  Om als ondernemer succesvol te zijn, wilt u belangrijke informatie op tijd signaleren en hier adequaat op kunnen reageren. Actueel inzicht in de cijfers kan niet zonder efficiënte administratieve processen. De experts van Mazars kunnen u helpen om ten alle tijden het juiste inzicht in uw cijfers te verkrijgen. Naast het verkrijgen van de juiste cijfers, houden de specialisten van Mazars zich bezig met het sparren met transport ondernemers over de lange termijn visie (door middel van o.a. Optimize) en de implementatie hiervan binnen uw onderneming.
 • Duurzaamheid in de sector
  De thema’s Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) zijn ook in de transport en logistiek sector steeds meer zichtbaar. Ondernemers zien in dit kader steeds meer de behoefte om duurzamer te gaan ondernemen. Wanneer er investeringen worden gedaan op dit gebied, bestaat er meestal een recht op subsidies of andere fiscale aftrekpost. De adviseurs van Mazars kunnen u hierin begeleiden.
 • Personeel
  In de transport en logistiek sector speelt het personeelsbestand een grote rol. Verschillende vragen zij hier van belang. Hoe zorg ik voor een personeelsbestand dat aanpasbaar is aan de drukte op de werkvloer? Wat zijn de gevolgen van het inhuren van buitenlandse werknemers ( chauffeurs)? Hoe dient om te worden gegaan met overnachtingen van chauffeurs en wat is de rol van de CAO hierin? Dit zijn allemaal vragen waar de specialisten van Mazars u verder kunnen helpen.
 • Wetgeving/compliance
  U dient als ondernemer aan diverse wet- en regelgeving te voldoen. De hoeveelheid regelgeving waar u aan moet voldoen is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. De specialisten van Mazars zijn continu bezig om uw onderneming (fiscaal gezien) meer compliant te maken. Hierbij kunt u onder andere denken aan het opzetten van een Tax Control Framework. Daarnaast houden wij u doormiddel van nieuwsberichten op de hoogte van relevante wetswijzigingen die effect kunnen sorteren binnen de transport en logistiek sector.

Daan Emons CEO Emons Group B.V.

Mazars heeft veel specialistische kennis van de sector Transport & Logistiek en weet als geen ander wat de transportondernemer bezighoudt. Kwaliteit en vertrouwen staan hoog in het vaandel. Dit zorgt voor een prettige samenwerking en een adequate dienstverlening.

Onze aanpak

De specialisten van Mazars kunnen u helpen bij uw uitdagingen. Zij hebben veel ervaring in de transport en logistiek sector en hebben alle branche specifieke kennis in huis om u optimaal van dienst te kunnen zijn. Zij kunnen u niet alleen bijstaan in het voldoen aan de verplichtingen die uit de (soms complexe) wet- en regelgeving voortkomen, maar ook kansen herkennen op het gebied van duurzaamheid, optimalisatie en digitalisering. Met een team van accountants, fiscalisten en advocaten kan Mazars u op alle fronten voorzien van advies en praktische oplossingen voor uw transportonderneming.

Optimaal resultaat door samenwerken

Maximaal resultaat door goede samenwerking. Niet alleen met onze klanten, maar ook vóór onze klanten. Dat is waar Mazars voor gaat. Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, werken wij samen met:

 • Pellicaan Advocaten  voor juridische vraagstukken op het gebied van transportrecht, geschillen rondom vervoersdocumenten of contracten.
 • Groenewout  voor logistieke vraagstukken.
 • Walther Ploos van Amstel  is columnist van Mazars Transport & Logistiek Actueel. Walther Ploos van Amstel is verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam. Als expert staat hij midden in de sector en verricht hij veel onderzoek. 

Arjan Maat Algemeen directeur MAAT

Samenwerking tussen Maat en Mazars is uitgegroeid tot een duurzame relatie op basis van volledige transparantie, waarbij (logistieke) kennisoverdracht over en weer een steeds belangrijkere rol speelt.

Download de flyer: 

Document

Sectorflyer Transport & Logistiek - 2020

Sectorflyer Transport & Logistiek - 2020