Efraim Brouwer Senior Tax Advisor

Efraim Brouwer

Persoonlijk quote / visie

In mijn rol probeer ik fiscale vraagstukken te benaderen door niet alleen naar het actuele recht te kijken, maar ook de (historische) context en het achterliggende doel van het recht in ogenschouw te nemen. Door vanuit een helikopterview het vraagstuk te benaderen, komen vaak nieuwe inzichten of goede alternatieven aan het licht. Dit is in het belang van de klant, en leidt tevens tot een correcte en effectieve benadering van de partijen waar de klant mee te maken heeft.

Specialistische ervaring

Ik ben gespecialiseerd in de fiscale aspecten van vastgoed. Verder ondersteun ik klanten in Box 1 – Box 3 discussies, help bij het onderscheiden van ondernemen, beleggen en overige werkzaamheden. Mijn ervaring met CV-structuren, familiefondsen, SPF en certificeringsstructuren zet ik in voor vermogensbescherming en successieplanning. Ik adviseer over fiscale woonplaats en begeleid (r)emigraties, waarbij ik internationale belastingregels naleef. Ik begeleid bedrijfsopvolgingen en herstructureringen, en sta klanten bij in formeel belastingrecht en tijdens fiscale bezwaar- en beroepstrajecten, gericht op een rechtvaardige belastingheffing.

Specifieke klantervaring

Ik adviseer over de fiscale gevolgen van vastgoedtransacties en projectontwikkelingen. Ik begeleid bedrijfsopvolgingen, waarbij ik zorg voor een soepele overdracht en naleving van fiscale regelgeving. Mijn expertise in het opzetten van anonimiseringsstructuren helpt bij het beschermen van privacy en vermogen. Verder voer ik fiscale bezwaartrajecten en beroepsprocedures voor de belastingrechter. Daarnaast richt ik mij op het opzetten, begeleiden en onderhouden van de fiscale en juridische vermogensstructuur voor vermogende families. Tot slot begeleid ik (r)emigraties vanuit en naar het buitenland.