ANBI Desk

Mazars ANBI-Desk: Advies op maat voor Algemeen Nut Beogende Instellingen. Organisaties met een ANBI-status hebben te maken met een kritische maatschappij. U moet verwachtingen waarmaken én verantwoording afleggen over uw activiteiten en prestaties. U wilt uw ANBI-status blijven behouden, maar weet niet waar u zoal rekening mee moet houden. Mazars kent uw uitdagingen en helpt u verder!

Het krijgen en behouden van de ANBI-status is een grote uitdaging. U wilt snel weten of u voor de status in aanmerking komt of dat u de status behoudt. Met onze ANBI-quickscan ontdekt u snel of uw organisatie nog aan de voorwaarden voldoet.

Onze aanpak

De afgelopen jaren hebben veel organisaties de ANBI-status gekregen. Op het moment van het aanvragen van de ANBI-status wordt nadrukkelijk gekeken of aan alle voorwaarden wordt voldaan. Het is echter goed om periodiek te blijven beoordelen of nog aan de voorwaarden wordt voldaan. 

Organisaties met een ANBI-status hebben te maken met diverse verplichtingen en uitdagingen. Naast de publicatieplicht is er steeds strengere regelgeving rondom verslaggeving. Ook hebben ondernemende ANBI’s te maken met de mogelijke belastingplicht voor de vennootschapsbelasting en btw.

Iedere ANBI kampt met vraagstukken die om een specifieke en op maat gemaakte aanpak vragen. De specialisten van Mazars hebben daarom hun krachten gebundeld in de ANBI-desk. Zowel bij financiële als bij fiscale vraagstukken helpen wij u graag om uw risico’s te beperken en uw kansen te benutten.

Wilt u meer weten over een ANBI-status of de uitdagingen op het gebied van commerciële activiteiten? Bekijk de one-pager, beluister de podcast of neem contact met ons op.

Onze focus

Documenten

ANBI-kansen
ANBI-uitdagingen.pdf
Mazars ANBI checklist publicatievereisten