Huwen en scheiden

Waar moet u op letten bij het opstellen of wijzigen van huwelijksvoorwaarden of het aangaan van een samenlevingsovereenkomst? En wat komt er allemaal kijken bij een (echt)scheiding? Wij kunnen u adviseren en helpen u graag bij deze vraagstukken.

Voor Mazars is estate planning maatwerk. Wij houden vanuit een integrale benadering zicht op de voor u relevante financiële partijen, (fiscale) structuren, internationale vraagstukken en voortdurend veranderende wet- en regelgeving. Daarnaast helpen wij u door overzicht aan te brengen in uw financiële en fiscale positie, praktische informatie te geven over de ontwikkeling van uw vermogen en diensten te verlenen op de voor u relevante expertisegebieden. In alle gevallen doen wij dit door middel van persoonlijk contact en korte communicatielijnen.

Samenlevingsvormen

Onze ervaren en onafhankelijke specialisten kunnen u met inachtneming van de wisselwerking tussen civiele en fiscale aspecten adviseren over het opstellen of wijzigen van huwelijksvoorwaarden of het aangaan van een samenlevingsovereenkomst. Op basis van uw wensen adviseren wij u over de mogelijkheden en zorgen wij dat alles goed geregeld wordt.

(Echt)scheiding

Indien partners besluiten tot (echt)scheiding over te gaan, worden zij geconfronteerd met een groot aantal vragen van juridische en financiële aard. Aan bijna al deze vragen kleven fiscale aspecten die in de praktijk van groot belang zijn. Wij zorgen voor (fiscale) regie bij een echtscheidingsprocedure, bijvoorbeeld op het gebied van huwelijksvoorwaarden, eigen woning, ondernemingsvermogen, (afkoop van) alimentatie en pensioen.

Aangiften

Onze specialisten kunnen u ook adviseren over maatwerkaangiften bij huwelijk of (echt)scheiding.

Mazars kan u helpen bij

De specialisten van Mazars adviseren vermogende particulieren op nationaal en internationaal niveau, over zowel privé- als zakelijk vermogen. Voor uw privévermogen spitst onze advisering zich toe op het huwelijksvermogensrecht, erfrecht en de schenk-, erf-, inkomsten- en overdrachtsbelasting. Voor uw zakelijke positie gaat het vooral om de structurering vanuit strategische thema’s als continuïteit, zeggenschap, financieel en fiscaal belang.

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Bianca de Kroon per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 10 10 of met Johan Zuiderwijk per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 16 09. Zij helpen u graag verder.