Bianca de Kroon Partner | Estate Planning

48060 pano.jpg

Estate Planning is een prachtig vakgebied dat zich niet in een paar woorden laat omschrijven. Dit geldt ook voor mijn werkzaamheden. Een brug slaan tussen juridische en fiscale aspecten, daar draait het eigenlijk om. Wat mij zo aan dit vak inspireert is de manier waarop de verschillende vakgebieden samen komen, soms op een bijna wiskundige manier. Ik vind het ontzettend leuk om maatwerk oplossingen te vinden voor op het eerste gezicht lastige problemen.

OPLEIDING EN WERKERVARING

  • Universiteit Utrecht – Recht en economie in bedrijf en maatschappij (2003, cum laude)
  • Universiteit Utrecht – Notarieel recht en Fiscaal recht (beide 2005, cum laude)
  • Cambridge University – LL.M (2006)

In 2006 ben ik gestart bij Mazars als Estate Planner / Belastingadviseur. Sinds 2019 ben ik als partner betrokken bij onze organisatie.

SPECIALISTISCHE ERVARING

In mijn praktijk richt ik mij op de advisering van vermogende particulieren in de breedste zin van het woord, in het bijzonder op de (inter)nationale estate planning. Ik werk voor vermogende families en particulieren, dga’s, adviseurs van private clients (zoals bijvoorbeeld family offices, notarissen, bankiers, vermogensbeheerders, advocaten en belastingadviseurs) en goede doelen. Via Mazars Bewind en Executele BV ben ik regelmatig werkzaam als executeur en/of bewindvoerder.

NEVENFUNCTIES

Naast mijn werkzaamheden bij Mazars doceer ik Succesiewet en Estate Planning aan de Universiteit in Leiden. Bovendien ben ik bezig met een proefschrift over een onderdeel in het erfrecht en de fiscale gevolgen daarvan: het fideï commis (ook wel tweetrapsmaking of –schenking genoemd).

Ik vind het leuk om op verschillende manieren kennis te delen, zowel met mensen die zoeken naar een optimale oplossing voor hun situatie als met mensen die het vak willen leren. Dit is waarom ik graag lesgeef, publiceer en regelmatig spreek op interne en externe bijeenkomsten over estate planning. Bent u op zoek naar een spreker over (internationale) Estate Planning? Neem dan contact op met Mazars University via 088 – 277 12 34 of stuur een bericht naar university@mazars.nl.

Meer informatie?

Pagina's gerelateerd aan Bianca de Kroon

Over ons