Bianca de Kroon Estate Planner | Belastingadviseur

48060 pano.jpg

Sinds 2006 ben ik werkzaam bij Mazars als Estate Planner / Belastingadviseur. Estate Planning is een prachtig vakgebied dat zich niet in een paar woorden laat omschrijven. Dit geldt ook voor mijn werkzaamheden. Een brug slaan tussen juridische en fiscale aspecten, daar draait het eigenlijk om. Wat mij zo aan dit vak inspireert is de manier waarop de verschillende vakgebieden samen komen, soms op een bijna wiskundige manier. Ik vind het ontzettend leuk om maatwerk oplossingen te vinden voor op het eerste gezicht lastige problemen.

Naast mijn werkzaamheden bij Mazars doceer ik Succesiewet en Estate Planning aan de Universiteit in Leiden. Bovendien ben ik bezig met een proefschrift over een onderdeel in het erfrecht en de fiscale gevolgen daarvan: het fideï commis (ook wel tweetrapsmaking of –schenking genoemd).

Ik raak geïnspireerd van de studenten die ik doceer. Verder word ik erg enthousiast van mooie reizen maken, musea bezoeken en boeken lezen. Het boek ‘The Testament’ van John Grisham is voor mij een inspiratiebron geweest om mij in het vakgebied van Estate Planning te specialiseren.

Ik vind het leuk om op verschillende manieren kennis te delen, zowel met mensen die zoeken naar een optimale oplossing voor hun situatie als met mensen die het vak willen leren. Daarom geef ik graag les en treed ik regelmatig op als spreker op interne en externe bijeenkomsten over estate planning. Bent u op zoek naar een spreker over (internationale) Estate Planning? Neem dan contact op met Mazars University via 088 – 277 12 34 of university@mazars.nl .

Wilt u meer over mij weten of wat ik voor u kan betekenen? Bezoek dan eens mijn LinkedIn Pagina  of neem contact op via e-mail (bianca.dekroon@mazars.nl ) of telefoon.